هایپرلیپیدمی: داروهای کاهش دهنده عوارض قلبی-عروقی در بزرگسالان

هایپرلیپیدمی: داروهای کاهش دهنده عوارض قلبی-عروقی در بزرگسالان

- اکثر انجمن های قلب و عروق دنیا اعتقاد دارند که استفاده از داروهای کاهش دهنده چربی در پیشگیری (اولیه و ثانویه) از بیماری های آترواسکلروتیک قلب مفید هستند و همه ی آنها در استفاده از استاتین ها اتفاق نظر دارند و دستورالعمل آنها بر مبنای استفاده از استاتین ها جهت کاهش خطر بیماری های آترواسکلروتیک قلب و عروق می باشد (نه صرفا جهت درمان در سطح بالای لیپیدهای خون)

- برای بیماران بدون سابقه بیماری های آترواسکلروتیک قلب و عروق باید با استفاده از دستورالعمل های تعیین شده ریسک 10 ساله این بیماری ها را محاسبه کرد.دستورالعمل های برخی از انجمن های قلب و عروق توصیه به شروع مصرف متوسط تا بالای استاتین ها در افراد با ریسک بالاتر از 7.5درصد دارند در حالیکه برخی دیگر توصیه به استفاده از این داروها در افراد با ریسک بالاتر از 10 درصد داشته اند.

- برای بیماران با بیماری های شناخته شده آترواسکلروتیک قلب و عروق باید مصرف دوز بالای استاتین ها تجویز شود و در افراد با شرایط خاص (سن بالا، عدم تحمل دوز بالا) باید از دوز متوسط استاتین استفاده کرد.

- آزمایشات آنزیم های کبدی (قبل از شروع درمان با استاتین ها) و سطح لیپیدخون (یک تا سه ماه پس از مصرف استاتین ها) باید مرتبا چک شود.جهت فواصل زمانی بررسی مجدد اتفاق نظر وجود ندارد.

- داروهای جایگزین در مواردی که بیماران استاتین ها را تحمل نکنند شامل موارد زیر است:

  1. داروهای موثر بر گیرنده های اسیدهای صفراوی
  2. ازتیمیب

- استفاده از داروی نیاسین ممنوع است.

- برخی مطالعات به استفاده از داروی ازتیمیب همراه با استاتین ها در بیماران با سندرم کرونری حاد یا بیماری مزمن کلیوی توصیه می کنند.

- کارایی داروهای مهارکننده پروتئین سوبتیلیستین/کاکسین نوع 9 نامشخص است اما مطالعات اولیه کاهش میزان بروزبیماری های آترواسکلروتیک قلب و عروق در بیماران مبتلا به فشارخون بالا را به دنبال مصرف این دارو نشان می دهند.

 

 

دکتر فاطمه دهقانی فیروزآبادی
پزشک عمومی

 

منبع

تگ (ها): افزایش تری گلیسیرید خون افزایش چربی خون افزایش کلسترول خون عوارض قلبی عروقی چربی خون

آخرین مطالب