پروبیوتیک ها به ارگانیسم های زنده ای(باکتری و مخمرها) گفته می شوند که برای بهبود سلامت لازم هستند.
بدن ما محل زندگی هزاران ارگانیسم می باشد و تنوع مناسب این موجودات عامل سلامتی بدن مان می باشد. انواع متفاوت میکروارگانیسم ها مسئول کارهای متفاوتی هستند. تعدادی از آن ها بوسیله ی مبارزه با ارگانیسم های ایجاده کننده بیماری از ما محافظت می کنند. برخی از این ارگانیسم ها با سلولهای ایمنی جهت کنترل التهاب و جلوگیری از واکنش های آلرژیک تعامل میکند.
ارگانیسم های زنده سالم و حافظ سلامتی ما توسط غذاهای خاصی که ما می خوریم همزمان با ما تغذیه می شوند. در برخی مواقع (مانند مصرف آنتی بیوتیک ها یا داشتن اسهال) تعداد این ارگانیسم ها کم می شود که در این مواقع با مصرف پروبیوتیک ها میتوان تعداد این ارگانیسم های محافظتی را افزایش داد.
پروبیوتیک ها در موارد اسهال های ناشی از مصرف آنتی بیوتیک اسهال های ناشی از کلستریدیوم دیفیسیل کولیت السراتیو سندرم روده تحریک پذیر می تواند موثر باشد. هم چنین در مشکلات کولیت در نوزادان نیز موثر می باشد.
پروبیوتیک ها در مواردی که بیمار پانکراتیت یا بیماری کرون دارد موثر نمی باشند.
بیفیدوباکتریوم، لاکتوباسیل، لوکونوستوک، ساکارومیس، بولاردی و استرپتوکوک.
پروبیوتیک ها برای اکثر افراد بی خطر محسوب می شوند( نوزادان، کودکان، بزرگسالان و افراد مسن). اما ممکن است در افراد با سابقه سرطان و یا نقص سیستم ایمنی منجر به عفونت های خونی شدید شوند.
سه چیز مهم است:
دکتر فاطمه دهقانی فیروزآبادی
پزشک عمومی