افسردگی در کودکان و نوجوانان

افسردگی در کودکان و نوجوانان

افسردگی چیست؟

افسردگی نوعی بیماری است که سبب احساس غم و اندوه و نا امیدی در افراد می شود. کودکان مبتلا به افسردگی اغلب دچار مشکل در تمرکز، احساس نگرانی یا عصبانیت، تغییر در عادات غذایی و خواب، عدم علاقه نسبت به مسائلی که قبلاً از آن ها لذت می بردند، عدم تمایل به مدرسه رفتن و گاهی احساس درد خواهند شد.

 

چه عواملی باعث افسردگی می شود

عدم تعادل مواد شیمیایی در مغز، یکی از عوامل ایجاد کننده افسردگی است که می تواند ناشی از وقایع استرس زا مانند از دادن کسی که دوستش داریم، جدایی در یک رابطه، تغییر مدرسه و انتقال به مدرسه جدید، مورد خشم یا سوء استفاده قرار گرفتن و یا مبتلا شدن به بیماری باشد. افسردگی می تواند بین اعضای خانواده منتقل شود. لازم به یاد آوری است که فرزند شما در ایجاد افسردگی خود، هرگز مقصر نیست.

 

افسردگی چگونه درمان می شود

افسردگی را می توان به کمک داروهای ضدافسردگی، مشاوره یا هردو درمان کرد. اگر نگران افسردگی فرزندتان هستید باید در قدم اول او را نزد پزشک ببرید. گفتار درمانی نوعی مشاوره است که به مکالمه بین بیمار و پزشک  معطوف می شود. گاهی پزشک جهت متعادل سازی مواد شیمیایی طبیعی در مغز، داروهای ضدافسردگی تجویز می کند. این داروها اعتیادآور نخواهند بود.

 

برای جلوگیری از آسیب رساندن فرزند من به خود یا دیگران چه کاری لازم است انجام دهم

کودک خود را برای ارزیابی فوری و معالجه احتمالی سریعاً به نزدیکترین اورژانس بیمارستان ببرید.

 

پس از تشخیص افسردگی چه باید کرد

بسیاری از پزشکان از گفتار درمانی برای درمان افسردگی خفیف در کودکان استفاده می کنند. مزیت گفتار درمانی این است که کودک برای مقابله با اوقات استرس زا در زندگی، مهارت های لازم را می آموزد. گاهی پزشک داروهای ضد افسردگی برای فرزندتان تجویز کند. دارو باعث می شود کودک سریعتر از گفتار درمانی بهبود یابد. در بعضی موارد مصرف دارو همراه با گفتار درمانی تجویز می شود. پزشک می تواند در انتخاب روش درمانی مناسب به شما کمک کند. برنامه درمانی بر اساس پیشرفت فرزند شما در هر زمان قابل تغییر خواهد بود.

 

فرزند من چه زمانی بهبود می یابد

شدت افسردگی در کودکان متفاوت است. بسیاری از کودکان سه یا چهار هفته پس از شروع داروی ضد افسردگی احساس بهتری خواهند داشت و حتی پس از گذشت شش تا هشت هفته بهبود می یابند. درمان با گفتگو و صحبت معمولاً باعث می شود کودکان در طی سه تا شش ماه احساس بهتری داشته باشند.

 

فرزند من چه مدت باید تحت درمان قرار بگیرد

بسیاری از پزشکان توصیه می کنند برای جلوگیری از بازگشت افسردگی، داروهای ضد افسردگی را به مدت یک سال پس از بین رفتن علایم ادامه دهند. گفتاردرمانی اولیه معمولاً طی شش ماه انجام می شود و پس از آن در صورت لزوم کودک باید بار دیگر تحت درمان قرار بگیرد.

 

سیده طاهره میرصالحی
کارشناس ارشد بیوشیمی

دکتر بابک قلعه باغی
فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی

 

منبع

تگ (ها): افسردگی در کودکان افسردگی در نوجوانان

آخرین مطالب