نکته کلیدی در کاهش وزن: کوچک کردن بشقاب و لیوان

کوچک کردن وعده های غذایی ارایه شده در خانه، رستوران ها و سوپرمارکت ها نقش کلیدی در کاهش وزن و جلوگیری از چاقی ایفا خواهد کرد.

این نتیجه تحقیق بزرگی است که خودش به مطالعه ۶۱ بررسی دیگر پرداخته است. محققان می گویند که اندازه وعده غذایی مهم ترین علت پرخوری ناخواسته به حساب می آید و این موضوع یکی از عوامل مهم دریافت کالری اضافه و چاقی به حساب می آید.

آنها می گویند نتایج این تحقیق قطعی ترین دلایل موجود تا حال حاضر را در مقابل مان قرار می دهد و استفاده از بشقاب و لیوان کوچک تر نقش مهمی در سلامت ما ایفا خواهد کرد.

آنها می گویند که انسان ها ذاتا تمایل دارند که بشقاب غذایشان را تا آخر میل کنند و دوست ندارند که غذایی در آن باقی بماند. به همین خاطر اگر در بشقاب و لیوان غذای بیشتری سرو شود خورده خواهد شد.

از طرف دیگر تحقیقات نشان داده که وعده های غذایی ما طی چند دهه گذشته بزرگ تر و بزرگ تر شده است و در کنار آن به استفاده از ظروف بزرگ تر تمایل داریم.

بررسی بنیاد قلب و عروق انگلستان نشان می دهد که بسیاری از غذاهای ارایه شده در سوپرمارکت ها، رستوران ها و حتی بسته های تنقلات مانند چیپس طی ۲۰ سال گذشته بین ۴۰ الی ۸۰ درصد بزرگ تر شده اند. شرکت های مواد غذایی این کار را از روی عمد انجام می دهند. چرا که می دانند غذای بزرگ جذاب تر و محرک است و شانس فروش آن بیشتر خواهد بود. از طرف دیگر به خاطر حجم بیشتر آن پول بیشتری طلب خواهند کرد.

اما محققان می گویند که این موضوع یکی از عوامل اصلی رشد چاقی در جوامع و گسترش بیماری های مرتبط به حساب می آید. طی دهه گذشته شاهد رشد فزاینده بیماری های قلبی عروقی و دیابت نوع ۲ هستیم. مشکلاتی که ارتباط مستقیمی با اضافه وزن دارند.

دکتر اشمیت محقق بخش سلامت و رفتار دانشگاه کمبریج می گوید مردم و مصرف کنندگان نقش مهمی در این بین ایفا می کنند. همه ما می توانیم اندازه ظروف مان را در خانه کوچک تر کنیم و به رستوران ها فشار بیاوریم که اندازه وعده های غذایی ارایه شده را کوچک تر کنند.

از طرف دیگر دولت ها باید به مکان های ارایه کننده مواد غذایی توصیه کنند که حجم آنها را کوچک تر و آنها را با قیمت ارزان تری ارایه کنند. تا هم از نظر اقتصادی مقرون به صرفه باشند و هم از نظر سلامت جلوی دریافت کالری اضافه و چاقی در جامعه گرفته شود.

متاسفانه رستوران های بسیار محدودی وجود دارند که به مشتریانشان اجازه می دهند اندازه هر وعده غذایی را مشخص کنند. از طرف دیگر مردم بشقاب شان را تا آخر میل می کنند و رستوران ها از غذاهای بزرگ تر به عنوان عامل محرک برای جذب مشتری استفاده می کنند. همه اینها چرخه معیوبی است که در نهایت به ضرر سلامت مردم تمام خواهد شد.

BBC

دکتر علی کارآموز - MD
بازبینی شده: ۲۴ شهریور ۹۴

افزودن دیدگاه جدید

Plain text

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • نشانی صفحه‌ها وب و پست الکترونیک بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
جهت جلوگیری از ارسال های خودکار

همین الان به رایگان مشترک مطالب «ایران MD» شوید

آدرس پست الکترونیک:


۱- از ایمیل شما استفاده تبلیغاتی نخواهد شد
۲- هر زمان که مایل باشید می توانید اشتراک ایمیلی خود را قطع کنید
Delivered by Google FeedBurner